Хотiла б дiзнатися

Як хочеться повірити у те,
Що я прийшла у світ невипадково!
Можливо, долю визначив мудрець
І дав мені у дар ліричне слово?

Хотіла б зрозуміти, в чому суть
Мого перебування на планеті!
Куди мене шляхи життя ведуть,
Які знегоди ще впадуть на плечі?

Який талан мав на меті творець?
Які в думках виношував завдання?
Чи справдився задуманий проект,
Чи марними були усі старання?

Хотіла б я дізнатися, чому
Послав мені Господь такий екзамен:
Вже третій рік у злигоднях тону,
В котлі війни палає третій травень.

Чию провину, чий ганебний гріх
Спокутую щодня в чужій країні?
Пройшовся по душі страшний борвій,
Розвіяв, розтрощив завітні мрії…


Рецензии