Я б полетiла

 

Відчуває серце втому,
Хоч навкруг дзвенить весна.
Полетіла б я додому,
Тільки крил, на жаль, нема.

Полетіла б до джерельця,
До цілющого струмка,
Тільки лишенько нестерпне
Шепче: “Рано! Йде війна!”

Полетіла б я у мріях,
Тільки ворог мрію вбив.
Йду на просвіток у віршах,
Та сумний у них мотив.

Прокидаюсь у кошмарах,
Не втішають і думки…
Я – немовби у кайданах!
Як зірвати ланцюги?..

Я б на хмарку верхи сіла…
Я б по морю попливла…
Я б пішла… Я б полетіла…
Вся душа моя – в бинтах!...


Рецензии