Геннадий Буравкин. Молитва. Рус. Бел

Мы издалека увидели свободу
И еще не вырвались из пут...
Боже,
Не добавь моему народу
Наваждений,
Неправды
И страданий.
В чужом бесчеловечном землетрясении
Разве в чём-то имели мы вину?..
Боже,
Отведи от Беларуси
Измену,
Вероломство
И войну.
Смутною порою нелюдимой,
Когда все кругом идет на слом,
Боже,
Заслони мою Родину
Мудростью,
Спокойствием,
И теплом.

 
Малітва

Мы здалёку ўбачылі свабоду
I яшчэ не вырваліся з пут...
Божа,
Не дабаў майму народу
Пошасці*,
Няпраўды
I пакут.
У чужым нялюдскім землятрусе
Хіба ў нечым мелі мы віну?..
Божа,
Адвядзі ад Беларусі
Здраду,
Вераломства
I вайну.
Смутнаю парою нелюдзімай,
Калі ўсё вакол ідзе на злом,
Божа,
Захіні маю Радзіму
Мудрасцю,
Спакоем,
I цяплом.
 
* Пошасць — тут: напасць, насланнё.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии