Воскресение Христово, кант, 18 век

Кант на Воскресение Христово нач. 18 века

Ликуйте Церкви восточная чада
Скачите овцы словесного стада

Припев: Гласом, гласом, гласом радования
Во сыновство нас к себе воззвание

Возвеселися все семя Адамле
Торжествуй светло племя Авраамле
Припев: Гласом, гласом, гласом радования
Во сыновство нас к себе воззвание

Се Он по плоти страсти претерпел есть
В рай нас возводит, гнев свой отложил есть
Припев: Гласом, гласом, гласом радования
Во сыновство нас к себе воззвание

Днесь от чертога до гроба исходит
Жених Церковный в небо сыны вводит
Привев: Гласом, гласом, гласом радования
Во сыновство нас к себе воззвание

Вы чада Церкви с тем же торжествуйте
Христу воскресшу тем благовествуйте
Припев: Гласом, гласом, гласом радования
Во сыновство нас к себе воззвание

Даст здраво в мире много лествовати
В светлем чертозе в небе вечновати
Припев: Гласом, гласом, гласом радования
Во сыновство нас к себе воззвание

Того вседушно выну вам желаем
И о сем мольбы к Богу возсылаем.


Рецензии