Смысл жизни. на украинском

                СЕНС  ЖИТТЯ…
Споконвіків, це єсть проблема для учених:
Навіщо ми живем, та в чому сенс життя…
Ламали свою голову, язичники й  хрещені,
Вже знали Сім гріхів та смертне майбуття!

Загадка, нам у наслідок тепер зосталась,
Вирішують: в залежності у кого який чин…
Хто в мандри, навкруг Світу сам подався,
А хтось усе виймає: чужий, забитий клин!

Копають землі вглиб, тривожать Піраміди,
Вивчають предків зброю і їх, тоді, життя…
Законність  не питаючи, у Бога та Феміди,
Впиваються натхненням, до самозабуття!

Людина ще тоді, все дуже добре розуміла,
Що треба все ж лишати, після себе слід…
І все, що людство збудувало чи звершило,
Як пам;ять тих віків, живе уже багато  літ!

Музики і художники, нас творами вітають,
Поети їм підспівують, на хорах майорять…
Письменники пишуть, і хроніку  листають,
І все, вцілому, має все ж пристойний лад!

Війна - це теж сліди, на тлі  Землі, та рани:
Їх ватажків, залишилися лише тінь і слід…
Історія, назавжди зберегла листи, догани-
Читаючи про те, холоне Серце, наче  лід!

Та тільки, цих Загадок,  є узагалі не мало:
Розгадка на поверхні,  все-таки  лежить…
Відкрити очі всім, піднявши лиш забрало -

Ми  живемо, щоби й  надалі: цвіли  Вишні,
Й роїлися Бджоли - тільки в них, основа нашого життя, на роки, на віки - лежить!

08 травня 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии