Сокровенные мысли на украинском

ПОТАЄМНІ   ДУМКИ…
Думок уже багато має, тепер кожен з нас: Не віриться, де  маємо усі  їх  розмістити…
Чи флешку, ще носити у кармані на запас,
Хоча,- навряд  чи  допоможе  краще жити!

Думки,  думки - шалений  їх  біжить  потік:
То  радісні,  душевні, неприємні і шалені…
Хто знає, як обчислить їхню кількість, лік -
І  мрії  всі  здійснити, навіть  нездійсненні!

Буває, часто: просто  пастка, глухий  кут -
І виходу  немає, й  допомога не надійде…
Як сповістить про це: промова чи  салют?
Не кожен раз, роз’єм до приводу підійде!

І все  ж, ми розум, бачимо  завжди  в очах,
Або його відсутність, також по них видно…
Слова, що не підкріплені душею на вустах:
Пусті,  і  в  серці  не  займаються  привітно!

Та є ще страх за гріх, або уже й чужі гріхи,
Таке  вже не  повідаєш, на  скид  любому…
Вони, як той тягар, прокляття Боже навіки,
Його не побажаєш навіть ворогу, вцілому!

Думки, думки мої - не метушись  спинись,
Гарячу голову, потрібно зразу остудити…
Від  сорому не тліяти, а краще  помолись,
Забудь погане, й стане краще далі  жити!

До пристрасті людина завжди дуже хтива,
Не  встояти,  не маючи  заміну, чи  мізка…
Змовчати треба інколи, без серця, і злива:
Неприємних слів, та й сліз уже  не допіка!

І тільки люба, твоя жінка, теж від Бога скарб,
Тебе найкраще в цілім світі, серцем розуміє…
Руками відігріє твою душу, зніме стрес й азарт,
Вона не тільки твоїм тілом, а й думками володіє!

06 травня 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии