Вона вiдмовилась од кави. Так вiдмовляють

Вона відмовилась од кави. Так відмовляють в спілкуванні.
У пристрасті. І у коханні так відмовляють. Саме так.
Ще не дослухавши привіту, вона всміхнулась на прощання.
Відмовила поету в каві вона, святая простота.

Коли запрошують на каву, запрошують на тиху радість
невимушеного єднання людей, яким приємно вдвох.
Коли від кави відмовляють, уже не буде людям ладу,
це ж кавова приємність тепла, а не гарячка випивох.

Відмовилась вона не просто від кави – від хвилин з поетом,
який обов'язково скаже слова, котрих ніхто не зна...
Поет слова приємні згодом утілить в кавових сюжетах,
а пані лишиться без кави, без рими і, без слів, одна...


Рецензии
Много потеряет Ваша пани
Этим утром ароматным, ранним...

Спасибо, уважаемый Миклош,
за поэзию Жизни!
Пью дымящуюся чашечку
кофе за здравие и стихи
поэта!

Ядвига Довнар   03.05.2024 10:02     Заявить о нарушении
Улыбнусь под кофе 😎 со взаимопониманием
по счастью, закупил впрок килограммы зёрен этой благодати
а пани, да, прогадала
из економических соображений
я ведь живу минимумами😎❤

Миклош Форма   03.05.2024 18:18   Заявить о нарушении