Чорная отметина на украинском

     Чорна пам;ятка полині…
Вона, як язва в нас, ятрить на білім тілі:
Життя забрала, волю, навіть майбуття…
Ми перед нею, майже всі тепер, безсилі,
Та все ж немає, у очах, ні краплі каяття!

Чорнибильник - полин звичайна, та має:
Надзвичайно гіркий і неприємний смак…
Чорнобильська АЕС - роками  визначає -
Кому, яку  болячку, а  вінець буває - Рак!

Одна Земля у нас, одне майбутнє - люди!
Її  уже  не  зміниш:  як сорочку чи взуття…
Та тільки «бруд», ми розвели, уже усюди,
Хто відповість за все, хто приймає каяття?

Нас бомбами: з ядра і атома  усі лякають,
Немов не відають, що то страшна Чума…
Напевно іграми, в комп;ютер досі грають,
А може й справді, ті що роблять- без ума!

Стоїть, як пам;ятник із горя, туги і печалі -
Такий в Японії, ще сіє  в синє  небо, бруд…
Подумайте, що нас чекає зразу та подалі:
Все перетвориться в сміття, життя у брухт!

21 квітня 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии