Паводок на украинском

Паводок
Чарівна - матінка, у нас,  Природа:
І  флора  й  фауна,  їй вся під  стать…
Вона на службі, ніби, цілого народу,
 Її красу, тільки  книжками описать!

Весна, сьогодні, трішки  забарилася:
Зиґзаґи й викрутаси, заберуть своє…
Та є прикмета- Сонце, ніби в милося,
І більше світла: в серце, землю - льє!

Вже Сад звільнився, від тяжкої шуби,
Що зігрівала грядки, у зимовий час…
Відкрились нори, та непотрібні груби,
Бо скоро закінчиться, їстівний запас!

Граки, сповідують свій ритуал, уміло:
Знаходять їжу там, де наче й не було…
Крокують, поміж грядок, дуже живо -
І відчувають: вернеться весна, тепло!

Цьому, Вода засвідчує,  і вже не диво:
Вона рікою - вниз тече,  з усіх сторін…
І небосхил: моргає фарбами, мінливо;
Стара верба зігнулася, в земний уклін!

Природа все вирішує, за нас зробила,
Все пере міряла, та зважила  вперед …
Водою талою: навкруг, та все - умила,
Весні готує зустріч, похилився очерет!

Людина, безумовно - контролює,  діє:
Всіх  спонукає, щоби  Добро  творити…
Зерно: у стиглу землю, й душі наші сіє,
Щоб стало, в цілім Світі, краще жити!

29 квітня 2924 року
Віталій Косенко


Рецензии