Белы бусел

Белы бусел, любы бусел,
Праляцеў над дахам – здзіў!
Ён над нашай Беларуссю
Вясну гучна абвясціў!

Пахнуць дрэвы, пахне поле -
Гэта - водар веснавы!
Птушкі навакол сваволяць,
Гнёзды ўюць з сухой травы.

Прачынаецца прырода,
“Хутка лета!”- кажа нам
Бусел быццам ваявода,
Важна ходзіць тут і там.

Белы бусел, любы бусел!
Ты лагодны  сімвал краю.
Я табою ганаруся!
Сэрцам крылы абдымаю!

26.03.2024


Рецензии