Актриса на. украинском

АКТОРКА
Актор, на сцені - Правда, як саме життя,
Хто щиро так зіграє, щоб у все повірити:
Колишню долю, сьогодення та майбуття,
Талантом, серцем своїм - може зміряти!

Акторка-прима: надзвичайна, мила діва:
Її, на сцені, публіка завжди благо волить…
Чекає, наче свята,  її таланту й рецидива,
Щоб з  нею, цю  історію, ще  раз прожить!

І хоч вважають, сама сцена, наче клітка -
В якій, канарці, не розкрити  своїх крил…
А драма: надумана, не справжня  квітка,
Що режисер, з потугами і силою зробив!

Не  все  буває  гладко, на  шляху до Ролі,
Бо скільки працювала, в ролях прохідних…
Під накладними віями, прагнення до волі -
Хто міг розгледіти, у платтячках смішних!

А так хотілося, ще з молоду, чогось такого,
Як  та, з  колодязя - кришталь, а не  вода…
Ві брати  в себе, наче  ковток чар, із нього,
Та грати ролі так, щоб кланялися господа!

Прийшлося пережити, неначе на тій сцені:
Кохання, зраду, брехню; затрати маси сил…
Та все ж, залишилися паростки оті, зелені -
Й талант - навіки, що на сцені, Бог відкрив!

А хто не мріє про свою прем;єру і свободу:
Таку, щоб  як  вінець та  підсумок її життя…
Апофеоз на сцені: для душі, свого  народу,
Зіграти так, щоб пам;ятали до самозабуття!

19 березня 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии