Одесса 02. 03. 2024

Одеса, 02.03.2024

Ти тужиш, корсо, на плиті бетонній
від відчаю, суцільної зневіри,
бо губиться в проваллі і бездонні
твій досвід: люди – найлютіші звіри.

Збив лапи в кров, знайшов, та пізно, корсо:
обвуглена стіна, уламки ліжка,
стирчить з каміння неприродно косо
вже не жива дитяча боса ніжка…

Сльоза собача меркне в чорних космах,
ти до п'яти не в змозі рахувати,
а в оці – згаслий п'ятикратний Космос:
Марко, Сергійко, Тима, Ліза, Злата…

Пекельне небо, ніч – жалобний  полог:
Непотріб – божі заповіді ваші,
якщо скажений шкіриться кінолог,
смерть на життя дитячі  нацькувавши…


Рецензии