Парник на украинском

Бабусин парник
Весна, теплу відкрила двері на світанку,
Всіх розбудила, рослинність знову ожила…
Пташки все цвірінчать, зібравшися на ґанку,
Й стара береза, як у молодості зацвіла!

Моя бабуся, теж підготувалась до тепла:
Парник їй збудувати допоміг, увесь Я, новий…
Вона старі віконниці сховала, на майбутнє зберегла,
Той приступив я до його ретельної
будови!

Спочатку вибрав місце, де немає зовсім тіні-
Лиш там, весь день і ніч, ще зберігається тепло…
Міцні каркаси з дерева побудував, без ліні,
Дивитись, як працюю, збіглося довкола
все село!

Велику яму розкопав, ще на початку:
Туди засипав всю, що є: органіку та перегній…
Парник зайняв городу, весь, не малу латку,
Тепер усе що хочеш: на розсаду й зелень - сій!

Реакція в землі, в тій ямі, буде завжди стала:
Й земля за ніч, розсаді, знов віддрасть своє тепло…
На день, фрамуги з вікон парникових,
всі бабуся відкривала,
Бо дуже сильно вдень, там палить,  гріте сонцем скло!

Конструкція моя, вдалася вся «на славу»,
Її я збудував, по всім стандартам і як сам того хотів…
Нехай ростут там саджанці, розсада й зелень на приправу,
Й моя бабуся, пригощає всіх моїх
сестер й братів!

04 березня 2024 рік
Віталій Косенко


Рецензии