Не печальтесь. на украинском

 Не сумуйте…
Келих з Сумом, тепер  Я, покинув  пити,
Закохався з зусиллям, в холодну Осінь…
Нанівець зійшли спроби, знову Любити,
Та мене, до Кохання, ніхто і не просить!

Може став Я тепер, незугарний собою,
Тільки,  що  вже поробиш - не хлопчик…
Охолов я за Зиму, наче сніг з борозною, 
Як у холод в скирді, замерзає горобчик!

Але  серцю: дорожче і ближче  спокій,
Або став мудрішим, я тепер, з роками…
До фатального кохання, спинив кроки -
І ночами перестав корпіти над віршами!

Сталось так, що вийшов усьому строк,
З цим потрібно, давно вже змиритись…
Увесь шлях, багатьох доріг - наче крок,
І не треба жаліть: мрії десь загубились!

Тож забудьте, подолайте  свій  смуток,
Навіть, якщо Осінь, до віконця загляда…
Любіть свій вік, як радість та прибуток,
І  відвернуться  в  бік: горе, туга й біда!

13 лютого 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии