Маскарад. на украинском

МАСКАРАД
Ще з давна, італійці карнавал пізнали:
Костюми гарні, таємничі маски, конфеті
і мішура…
Гостей вельможних, на бали скликали -
Й ховалися під масками: всі наміри, та почуття!

Ховались від нудьги та від людей, вельможі -
Та показним замиренням, квітчалися усмішки…
А хто б змирився, споглядаючи їх стиглі рожі,
Перуки напомаджені  та білі, вичурні маніжки!

А боротьба точилась: на життя і смерть - жорстока,
Багаття похороне розгорілось, та напів-неба зайнялось…
Згоріли люди там і їхня, Правда світло-ока,
А карнавал, яскраво все гуляв: вино, як кров по всіх кутках лилось!

Бенкети пишні, та яскраві бальні карнавали,
Висмоктують, як людську кров увесь бюджет…
А паничі казну країни, з дідів ще розкрадали,
Далеко не новий цей маскарад, відомий всім сюжет!

Ми й по цей час, подібне все ж спостерігаем,
Ті, все сезонні квазі-братства з друзями, чи ворогом…
І тільки Черепи в підводу, що веде до перемоги - запрягаєм,
Та тільки, все  ж можливо, що скінчиться свято - мороком!
 
27 лютого 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии