Гимн для всех влюбленных на украинском

  Гімн усім закоханим
Ще  давній Рим, відзначився собою:
Бо вшанував  усіх закоханих людей…
Подію  цю, зробив  повік - значною,
Та стер весь гурт, вакханалій і ідей!

Рим  воював: занадто  сильно і багато,
Це вимагало сотні, навіть тисячі бійців,
Перемогти кохання, не під силу Кату -
Бо  захист  відзнайшли, свій, у жерців!

Він  мучеником став, ще при житті, свя-тим,
Пожертвував собою, нежаліючі про це нітрохи…
І навіть мур  в’язниці, шлях до коханої
не зупинив:
В дар - «валентинки», відміряють його кроки!

В них все відбилося, як в дзеркалі, з лиця:
 Листи про вірність, пристрасть та кохання…
Ще багатьох мирив, доводив справу до вінця,
Йому в віках, і всім закоханим - тепер визнання!

Від серця щірого, закоханим дівчатам,
квіти дарував,
Як символ полум’я, від пристрасті й визнання…
В історії кохання, світлим богом їхнім став,
Всьому виною, все ж було: неперевер-шене Кохання!

За Віру, за Любов - був страчений безжальним Катом,
Та тільки, його ймення, довго житиме ще у серцях…
Він став святим, та залишався завжди братом:
І дзвони, у цей день, наповну силу залунають у церквах!

І ми, закохані на все життя - Весною,
Що нам дарує,перші проліски краси…
Поєднані: коханням, чарами з тобою,
Бо їх ніщо не змінить: століття, роки та часи!

14 лютого 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии