Далекий звон на украинском

Далекий дзвін…
А  лютий,  вже  добрався  до  села:
Штурмує, зараз,  всі  міста  країни…
У когось квітка на віконці розцвіла,
Та все ж морози, у ночі, бувають сильні!

Свою розсаду, закладаючи заздалегідь:
Господарі, про врожаї майбутні дбають…
Вже день став довший, Календарь приміть,
Повітря благотворне, на повні груди,  всі вдихають!

Частіше із-за хмар, вже сонце виглядає,
Промінням пестить, візерунки «на парчі»…
Зимову наречену, достроково, роздягає,
І володіє своїм правом Лютий, лиш вночі!

Проміння проникає, наскрізь, снігу шар,
На скору  Масляницю, мовби, натякає…
Увесь, на  воду, перетворить  його  жар,
Й далекий дзвін, вже про Весну, співає!

06 січня 2024 рік
Віталій Косенко


Рецензии