Тропа забытая на украинском

               Забута  стежка
Забута стежка, веде у затишок в степу,
Усюди, біля неї: пошаманила природа…
Серед коріння різного, у балці є ставок:
Зарослий ряскою, іще з відтінком йоду!

Ніколи  течії,  не  знала  у ставку вода,
І  вже не знаєш, що то є, за пора року…
Ось  частоколом,  задрімала  лобода,
А очерет, заполонив весь берег збоку!

Дні ніжаться, немов русалки у ставку,
Народжуючи, як своїх дітей, білі лілеї…
І тільки місяц, у воді, як  відчува  біду,
Коли птахи, його зганяють  із постелі!

Всі зміни плавні, у природі, не стрімкі,
Розвісив вересень, довкола білі сітки…
Вгамує, стукіт серця, наче течію ріки,
Усі ці чари, нам досяжні, тільки влітку!

Надвечір, замочила  зірка  свій  поділ,
Впустивши, в темну  воду, свої сльози…
Ставок, неначе дзеркало, як чудо стіл,
У ньому, всі  відбилися  метаморфози!

23 січня 2024 рік
Віталій  Косенко


Рецензии
Красиво написано. У нас в донской степи тоже такие места есть. Спасибо за красивые строки!

Геннадий Нищенко   10.02.2024 18:46     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.