Рассвет на украинском

Ледь світло…
Зірки  на  сцені,  відіграли  свою  роль,
Закрили  хмари  місяць,  до прем’єри…
Зоря з’явилась, над верхівками тополь,
Світ  набуває  змін,  міняючи  манери!

Тут ще висить туман, високою стіною,
А з гір струмує, галасливо, вниз вода…
Жасмин метеликів приманює, собою-
Всміхнулася  промінню,  біла  лобода!

Сапсан, потужно, ниже  неба  височінь,
За право, здобич, першим наздогнати…
Пірнаючи, як метеори у безмежну синь,
Чарівний, наче й справді бог крилатий!

Ожив, і ніжитися в траві, повзучий гад,
Та тільки лінь, тримає міцно його рухи…
Тепло, неначе міряючи на вагу й карат:
І язиком, все диригуючи: запахи і звуки!

Беззвучний, милий, чарівний - світанок,
Туман розсіється і в буйних переливах…
Залишиться в серцях: як спів тальянок,
В піснях, картинах, усмішках щасливих!

22 січня 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии