Маэстро на украинском

                Маестро
У  нього  закохатись -  пристрасть  долі:
Бо  почуття  сховав  в  мольберт,  через плече…
Яскраві, або сіро-темні в довгому сувої,
Бува: холодні дуже, ще гарячі, аж рукав пече!

Примхливий погляд, наче душу всю виймає:
Всі краски, що є там, розлить на полотно…
І кожна фарба, наче нота, місце своє знає,
Портрет, а чи пейзаж - завжди, з його душею, заодно!

Від фото, ваш портрет, по обрисам не відрізнити:
Та тільки, у маестро, є завжди душа…
Хто може ще, так бездоганно, образ ваш розкрити,
За допомогою: таланта, пензля чи карандаша!

Не все так просто, як здавалось зразу:
Писать картину - «Дар творить на полотно»…
Алмаз дуже подібний, тільки з виду, стразу,
А в суті: дуже, дуже різні-  Він, і те подобіє його!

Творити без натхнення, марна завжди справа,
Не оживає, бездиханне сіре полотно…
І лиш Душа й Натхнення, мають таке право:
Все теплится та оживає, і музика звучить, як у кіно!

Пройшли роки, і вже не один вік, століття -
А нас чарують, їхні твори, по цей час…
Іх так багато гарних, як дерева і квітучі віття:
Руку, у справжнього митця, ми бачим кожен раз!

Надовго, полотно маестро: тему, свою душу збереже,
Шматок життя, що ніби висмикнув, з простору…
Там дух його бунтарський: ще горить,
живе,
Такий всесильний, що оживляє й досі, незрівнянні, ні з чим - твори!

17 січня 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии