Твое тепло

Твоє  тепло
Морозні  дні:  сипучі,  сірі  чи  яскраві,
Підступна  ожеледиця,  збиває  слід…
Тепло душі, неначе  нагорода, право -
На почуття, що можуть розтопити лід!

І не страшна, вже беспробудна сірість,
Невпинний шквал, та гул крутих вітрів…
Тепло в душі: твоя, та іще Божа милість,
Що руку простягла, як радуга з мостів!

Міняються, з вікна, знайомі краєвиди:
Холодна хуртовина, сніг та перемети…
Твоє тепло: як знов, на серці - квітень,
Та почуття, що виливаються в сонети!

Зима: розстане, зникне з талою водою,
І синє небо, полонить  пташиний  спів…
Тепло твого кохання, що зберіг зимою,
Засвітиться в очах, і вже не треба слів!

Якщо зненацька, знов завиє: завірюха,
Завалить  снігом,  до  сердець, прохід…
Кохання мого серця, як гаряча запорука,
Ростопить, до краплини, той жорстокий лід!

17 січня  2024 рік
Віталій Косенко


Рецензии