Амукьзава рикIера чи!

      
Тик  кьакьанрал элкъезва рагъ
Каспи патахъ физва Кьулан,
Даях я ви  Шалбуз, Шагьдагъ-
Лекьерин муг-хайи ватан.

Атай чIавуз винел душман,
Хвена чна бубайрин кIвал!
Гьар са лезги –са къагьриман-
ТаратI кьуна дидедин чIал!

Женгера  чаз чешне хьана
Шарвилидин къалханни тур!
Зулуматда  гъед хьиз кана               
Муьшкуьрвидин хци гапур.

ВикIегьвилив КIири буба
Руьгьда ава гьар дагъвидин!
Гьейран тушни элни-уба
Пак эсеррал  Ярагъвидин!

Чи Хуьлуьхъви,чи Ярали
Чидани ваз ватандин хва?         
Дамах я чаз  Амирали,
«Лезгинкадин» макандин хва!


Масан я гьикI  хайи макан,
Зегьмет кIани мерд инсанар
Шад я акваз  вун авадан,
Мадни пара хьурай санар!          
               
   (припев)
Эл паталди чан гайибур
Маякар я  рекьера чи!
Эбеди яз  амукьзава,
Гуьмбет хьана рикIера чи!


Рецензии