Мой город

Моє місто

Як мені підібрати палітру,
Чи красу описати пером,
Щоб слова полетіли по вітру
Про це місто над рідним Дніпром?

Де  застигла віків партитура
Із мелодіями  сивини,
Що вживається в архітектурі
Як  продовження старовини…

В розмаїтті квіткові алеї...
Острови і дніпровські мости...
Тому  щодо картини цієї -
Я у захваті від красоти.

Та не зважусь  на зміну аспектів,
Де із вражень будую  вірші,
Я в бульварах твоїх та проспектах
Відчуваю частинку душі.

Хай чудес забагато у світі,
Ти мені - наче восьме із див -
Саме тут і онуки, і діти,
Ще і друзями нагородив.

Ну а  якщо з’являлись примари
Замість дива святих образів -
Ти військові тримаєш удари,
Бо навчався  багато  разів

Не коритись чужинській сваволі,
І стійкий до ворожих потуг.
Мій  Дніпро – місто Сили і Волі,
І козацтва нескорений Дух!


Рецензии
Дуже гарно написано. Дякую.💛💙🇺🇦

Светлана Пузина   30.09.2023 16:17     Заявить о нарушении