А лiта на долонцi тiльки

А літа на долонці тільки й є…
Хай небагато, але смак чудовий,
Ти більш такого точно не знайдеш,
Як в Україні моїй рідній, кольоровій…

Кавун червоний, диня, виноград,
Відбірні фрукти тут і самі стиглі,
Ще сливи і на мій, і на твій смак,
А ще лохина та й налиті вишні…

Налиті солнцем, щирістю землі
Панують, вбрані в посмішки дитячі,
В дорослі очі, трішечки сумні,
Що літо йде…
А, може, це до вдачі?..
(Ніка)
Серпень 2023


Рецензии