Проспект Перемоги, 118

О Боже мій, як жити, поясни
Бракує слів. Хай винних покара
Господній гнів на відголос війни,
Що вкотре досягає до Дніпра...

Багатоповерхівка… Залюбки
Та легко уявити… в Україні
Багато їх, а ми через шибки
Загляньмо до звичайної родини.

Як все хазяйновито і з комфортом
У затишку, домашньому теплі...
Ось яблука осіннім натюрмортом
Поверхню прикрашають  на столі.

Ще бачу, до суботнього прання -
Білизну, що потрібно прасувати,
Напевно, налаштована зрання…
І поряд  із дитиной бачу мати…

А далі - далі гуркіт та вогонь…
Їх, зрештою, завжди війна несе
Й останнім, що сприймається, либонь -               
Страшений гуркіт. Спалахи.  І все…

Шукатиму очима їх дарма,
Як кожною клітинкою у тілі -
Серед живих нікого з них нема...
Та бачу  стіл... І яблука вцілілі…


Рецензии