Greek etude of antiquity

GREEK ETUDE OF ANTIQUITY

Just a fabulous view of antiquity, -
You said to me next to the stone arches,
We have never been alone here
Among shadows on the green branches.

We are here wayfarers of fables and dreams.
You know, Greece is feeling us,
Maybe even remembers for real
Our burning feelings we tried to discuss.

Simply the sun is high in Greece,
Heating up the glamorous sand,
A hazy sky is sleeping beneath,
Skipping fervent rays to the land.

The old town is lost far away,
Vanilla walls ancient chic,
We walk here along the timeless ruins,
The trail of history royal antique.

How the time is tensely pass,
The moment froze when we are us one,
This is Greece might telling us:
You just have to live in the day that begun.

But history is a fate,
Reflections of thoughts and rules,
Like a wall with the sandy gate,
Where are possible dozens of moves.

So this is a chance to love,
Make this day last for centuries.
He is an etude to desire painting,
Collects the best of our memories.

Labyrinth of familiar steps
We will play like in the old movie,
And without taking the lock off the door,
We will open the joy window truly.

© Copyright: Юлия Бруславская, 2023

The painting "Old street in a Greek village" by artist Franco Ranaldi.


ГРЕЧЕСКИЙ ЭТЮД СТАРИНЫ

Просто дивный пейзаж старины, -
Ты сказал мне у арок в камнях,
Мы здесь вовсе с тобой не одни
Средь теней на зелёных ветвях.

Мы здесь путники мифа и грёз.
Знаешь, Греция чувствует нас,
Может даже запомнит всерьёз
Наших чувств столь открытый анфас.

Просто в Греции солнце стоит,
Раскаляя гламурный песок,
Небо в дымке задумчиво спит,
Пропуская лучей жарких ток.

Город старый потерян вдали,
Стен античных ванильных шик,
Ходим здесь вдоль руин вековых,
След истории царственный лик.

Как же время упрямо бежит,
Миг застыл когда мы вдвоём,
Это Греция нам говорит:
Надо жить лишь сегодняшним днём.

А история это судьба,
Отражение мыслей и снов,
На песках белоснежных стена,
Где возможны десятки ходов.

Так ведь это возможность любить,
Сотворить этот день на века.
Он этюд к картине мечты
Разгоняет тревог облака.

Лабиринты знакомых шагов
Мы прокрутим как в старом кино,
И не сняв замок на двери,
Мы откроем счастья окно.

© Copyright: Юлия Бруславская, 2023

Картина художника Franco Ranaldi.


Рецензии
Юлия, давно к тебе не заходила,
рада, что продолжаешь писАТь
Чудесные стихи и очень красива
на фоне живописной картины..
С приветами из Финляндии, Нина..

Нина Эра   13.06.2023 09:54     Заявить о нарушении
Нина, рада Вам! Большое спасибо!

Юлия Бруславская   15.06.2023 06:26   Заявить о нарушении