Ярослав Довган. Тут свидетели бродят Еговы...

***

Тут свидетели бродят Еговы,
что забить непрерывно  готовы
гвоздь в мозги, подорожник  в оковы
заковать. И коту  будут впору
их оковы. И гладкому слову
кот внимает, застыв у забора.

Черным ходом, что пахнет котами,
на Голгофу поднимемся сами,
чтоб найти пару  ржавых гвоздей
и себя ощутить чуть вольней.

с украинского

* * *
Ходять парами свідки Єгови,
чемні, всміхнені, вбити готові
цвях у мозок, скувати окови
подорожникам. Може, й котові?
Кіт спинився і слово чергове
їхнє слухає ближче до плоту.

- Чорним ходом, де пахне котами,
ми таємно зійшли на Ґолґоту.
Кілька цвяхів іржавих отам ми
розкопали - й відчули вільготу.


Рецензии