Poranek w lesie
ГОРСКО УТРО
Далечните била по-ярко запламтяват,
накъсана мъгла набързо се стопява.
Край бързата река една сърна минава -
потъва без следа в шумящата дъбрава.
Учудено поглежда дрозд синкав от дървото.
Тревата се привежда от повей лек и топъл.
Глухарчета разцъфват сред влажната поляна.
И утрото настъпва от звуци разлюляно.
http://stihi.ru/2023/04/17/5220
PORANEK W LESIE
W oddali gorski grzbiet rozpala sie po trochu,
a mgly porwana siec rozwiewa sie w poplochu.
Wtem sarna zjawia sie, nad wartka biegnie rzeka-
i oto znika gdzies w dabrowie hen daleko.
Z galezi niebieskawy drozd patrzy ze zdumieniem.
W poklonie gna sie trawy pod lekkim, cieplym tchnieniem.
Dmuchawce rozkwitaja w zieleni pelnej rosy.
W powietrze sie wlewaja nowego ranka glosy.
Свидетельство о публикации №123042901835
Спасибо за Ваши строки! Я поняла, что это красивая пейзажная лирика.
Всегда искренне рада каждой нашей встрече!
Радости и всех благ, дорогая!
С теплом и уважением, Ваша Евгения
Евгения Рупп 15.06.2023 00:06 Заявить о нарушении
И я желаю Вам всего самого доброго и прекрасного!
Также с теплом и уважением,
Дорота
Просто Дорота 15.06.2023 00:17 Заявить о нарушении