Ти йшов, Ти знав куди iшов

Ти йшов, Ти знав куди ішов,
Ще тиждень часу , тиждень на землі!
З Осаною і потом на чолі,
Такий тяжкий, що згущувалась кров.

Не знали, що до них ішла Любов,
Сиділа мовчки верхи на ослі.
Її не впізнавали вчителі
І люди дуже праведні й прості.
А Ти ішов.

І серед  перешіптувань, розмов,
Ніхто не бачив неба в далині...
Воно палало!  Хмари навісні
Про щось попереджали: час прийшов!

Не бачили, не чули настанов.
І Ти на небо глянув. Натякнув.
Ласкавий погляд серце їх минув.
А кожен з учнів трохи охолов.
Рушник. Вода. Петро бунтує знов.
З Тобою разом Юда умокнув.
Заснули друзі. Тихо дорікнув
І сад почув у стогоні любов.

Остання зрада: Радуйся Учитель!
Льняна одежа. Жереб. Ржавий цвях.
Прокладений Любов'ю в небо шлях
Велика жертва, мій Святий Спаситель.....


Рецензии
Настенька!Ты меня извини, но на Русском языке у тебя стихи получаются боле гладкими и лаконичными!Но ты большая умничка!!!Мои тебе обнимашки!

Геннадий Анненков 68   27.06.2023 03:51     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.