Проспект Перемоги, 118

О Боже мій, як жити, поясни
Бракує слів. Хай винних покара
Господній гнів на відголос війни,
Що вкотре досягає до Дніпра...

Багатоповерхівка…залюбки
Й неважко уявити - в Україні
Багато їх, а ми через шибки
Загляньмо до звичайної родини.

Ось бачу, до суботнього прання -
Білизна, що потрібно прасувати,
Напевно, налаштована зрання…
Дитину бачу,  поряд з нею - мати…

Як все хазяйновито і з комфортом
У затишку, домашньому теплі,
Де яблука осіннім натюрмортом
Поверхню прикрашають  на столі...

А далі - далі гуркіт та вогонь…
Що, зрештою, завжди війна несе -
Й останнім, що сприймається, либонь  -               
Страшений гуркіт. Спалахи.  І все…

Шукатиму очима їх дарма,
Та й кожною клітинкою у тілі -
Серед живих нікого з них нема...
Та бачу  стіл... І яблука вцілілі…


Рецензии
О Боже мій... Бракує слів... Дійсно, так і є... Дуже сподобалося.

Светлана Пузина   06.08.2023 20:56     Заявить о нарушении