Трiйця

ТРІЙЦЯ

В домівці повсюди трави --
Лепеха скрізь на долівці.
Час свій зачекають справи.
До церкви спішать всі -- Трійця!

Приємно пахне любисток,
Полин ще гірчить та м'ята.
І гілка кленова висне
Над ліжком моїм та брата.
У вазі -- чабрець і липа,
В кімнаті -- медовий запах.
І киця муркоче - хлипа,
Листочок тримає в лапах.

Настало вже справжнє літо.
І з ним йдуть свята зелені.
В полях вітер гладить жито
І повні насипле жмені
Суниці, черешні - шпанки.
(Все рясно, Господь дасть, вродить),
Здійсняться всі сподіванки
При божій ласці та згоді.

Цікаво зозулю слухать
Десь в вербах, у гущавині,
Отця і Святого Духа
Та Сина, що триєдині,
Дитинства роки згадати
(Як мавок в лісах шукали)
І батьківську рідну хату,
Де долю з колиски ткали.
Зростали в саду, як квіти,
Тримали за гриву вдачу,
Навчались свій край любити
І землю рідну -- козачу.

Вже в небі зірки -- намистом,
Хмаринки біжать, мов вівці,
Країна під божим хистом.
Зелена неділя...Трійця...


Рецензии