Iде весна

Прилетить горобець - запишається,
він у сонці і в воді покупається,
він у сонці, промінь враз засміється! Ось!
Він в воді, бо дощ до нас , й прагне звитись в вись!

Краплі з пір"ячка летять - сонце тішиться!
Горобець, той аж ніяк не натішиться!
Бо всю зиму де димар, сажа чорною,
й спав, й сопів, де хмара й сніг, хмара повною!

Радість! Радість! І біжать води швидкії!
Й пробиваються з землі трави прудкії!
Ще секунда - та все в ріст, та все в милості,
і сміється небо їм, небо в радості!

Радість нам та птахам, небу - та від нас!
Хай і ми як мирний птах, лиш добро від нас!
Хай радіємо життю, не візьмем меча!
Як горобчики малі п"єм з життя ключа!

1. 03. 20р.


Рецензии
На мови ,но так прекрасно вами написан стих.

Сергей Лутков   11.04.2022 17:37     Заявить о нарушении
Хороших Вам весенних событий, Сергей!

Ангелина Длинка   14.04.2022 13:07   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.