Зайчик - побiгайчик

Зайчик - побігайчик, іскорка летить,
милеє серденько, біль покине вмить,
славний мій синочку, іскорка твоя,
хай освітить нічку, де не спить маля...

Зайчик - побігайчик, ніжечки туп-туп,
в ліжечко і крайчик місяця отут,
місяце, ой місяць, тихо, не співай,
голосно цю пісню, сину мій, дрімай...

Ось завів нам пісню враз свірчок в траві,
і летять по світу нотки чарівні,
ноточко, іскринко, сину в головах,
напої калинку, соком, що в гаях...

А в гаях лелітка, іскра та, що вмить,
зачерпне із літка, щастя, що летить,
понад ясен світом, й синочку неси,
й запали калинку хай син береже...

Бо ота калина віти простягла,
в небо, і дитинка в Боженьки вона,
Він її голубить, Він її стріча,
й рідная пригубить несказанних чар...

Сину, милий сину, а Отець не спить,
денно і неспинно, ніччю й кожну мить,
ластить твою долю й калиновий світ,
щоб пізнав ти волю від безсоння пут..

- Спи, о радість, цвіте,спи,Я тут, маля,
там, де місто Радість, де не спить Сім'я,
та, що є св'ященна, та, що є Життям,
що маленьке сім'я завжди пригорта...

Баю-баю-баю, нічко, не буди,
війни, спіте в гаю, в гаю назавжди,
а тобі, дитино, синочку, скарби,
з Радості долини, спи...добра тобі....

Зайчик - побігайчик, а отут Пестун,
Ангел твій Хранитель, ти не будь пустун,
як проснешся вранці, крилочка отут,
і радій в цім щасті, і здоровим будь...

В місті твого Щастя завжди тобі буть,
лиш туди всіх діток ніжечки ведуть,
і рости на радість, сину мій, батькам,
днів тобі щасливих, нічку в мирних снах...

...Ллється - ллється - ллється світле джерело,
із небес й нап'ється син мій, що дало,
йому Місто Щастя, де не спить народ,
той, що в вічнім братстві серед Чистих Вод...


Рецензии
Умилительный, полный любви, тепла и волнения за своего дитятка, вдохновенный стих!
Спасибо, Ангелиночка! Пусть Ангел Хранитель Вас всех оберегает от беды! Берегите себя!
С искренним теплом, Вера.

Вера Осыка   29.03.2022 17:17     Заявить о нарушении
Счастья всем детям планеты, кто не согласен со мной,
тот не живёт сам во свете, мрак представляя собой!

Спасибо, дорогая Верочка! Пусть Ваши пожелания сбудутся
хорошимы событиями в жизнях наших детей!

С теплом и любовью!

Ангелина Длинка   29.03.2022 17:27   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.