Украинский титульный фолькльор 5

Там   танцюють, там  співають
Від  хати    до хати   
Бородаті    партизани
Знов    пішли  в  атаку 
Восьмий  рік   іде  війна
Від цього   дурману
Підірвав   себе в підвалі
Кулеметник   п’яний 
 
*** 
По озерах,  по болотах 
Українських дух   мужає
В  безлЮдь зве   басовим   гиком
І   до себе  наближає
Заблукав    на дурняка
Можеш  з’ їсти   ріпака
Тільки мабуть все дарма
М’ яса, риби   там  нема 

*** 
На  городі    бузина, а в Києві танці

У парламента  де  парк 
Вранці  вже   танцюють
Кінь з очима   президента 
В   натовпі   гарцює
Попередній  чи   новий?
Ще ніхто   не знає 
На смартфони  всім   охочім
Лайки   виставляє

***
В почуттях   є   новина
Подрібнішала   країна 
Знов жирують  олігархи
Ми для  них – сировина
Дурень думкой  багатіє   
А простий  народ бідніє
Бо для  миру   треба  гроші
І   тому іде  війна 

***
Гоцай, гоцай  гоп-ця-ця
Боцай, боцай   дригунця
Дригай  до гори ногами
Дзигай, дзигай   без кінця 

***
Закипіло, загуло
Слава, Слава Україні!
Разом гикнуло село
Але   швидко радість зникла
Бо брехливі   депутати 
На  народний   День Подяки 
Не  привезли  безкоштовно
Ні  дiвчатам, ні  хлоп’ятам
Ні тортів,    ні шоколадок
Ні  цукерок   від  Roshen   


14. 06.2021 


*  Roshen – одна  из крупнейших   кондитерских корпораций  Восточной  Европы. Собственник  экс-президент  П.Порошенко.
*  День Подяки – День Благодарности (благодарения)


Рецензии