Беларуская мова

Беларуская мова — з дзяцінства,
Вабіць сэрца яе мяккі гук.
У ёй з прыродай адчую адзінства,
Непадобная мова на брук.

Беларуская мова прыгожа,
Дасканаласць, прастора ў ёй.
Асаблівая гнуткая гожасць.
Ганаруся я мовай маёй.

Беларуская мова прадметна,
На пытанні адказы дае.
Строй у мовы таксама адметны.
Слову страснасць яна надае.

Беларуская мова дасціпна,
Месца жарту ці забаўке ёсць.
Дапасуе дакладнасць ды сціпласць,
Добры гумар жаданнейшы госць.

Беларускую мову шаную,
Паўнамоцтва, патрэба жыцця,
Ёй праменьчыкам стаць я планую,
Не павінна жа быць забыцця.


Рецензии
Как здорово, Татьяна! Вы пишите сразу на 3-х языках. Респект! Игорь

Игорь Апрельский   13.12.2021 12:57     Заявить о нарушении
Спасибо, Игорь! Белорусский и польский языки очень схожи. Главное отличие в том, что в белорусском языке - кириллица, а в польском - латиница.
Много общих слов и подобных оборотов речи.

Татьяна Цыркунова   13.12.2021 13:11   Заявить о нарушении