Усмiшка рятуе

Більше посміхайтесь...більше смійтесь-
Кожну хвильку, кожну нову днину.
Усмішка рятує світ, людину -
Тож не панікуйте і не бійтесь.

Віруси від сміху будуть в шоці,
Луснуть, як роздута гнівом кулька.
І жахи скрапають, мов бурулька -
ЗмІни явні стануть в кожнім кроці.

Море порятує позитиву...
Поділіться з тим, кому він треба.
Радості з'являється потреба -
І не має зло вже зовсім впливу.

Відступають біди і хвороби
Від дивакуватих гумористів.
Від яскравих вражень падолисту
СкрУті ви уже не до вподоби.

Вчені довели, що сміх - це зброя.
Помислам похмурим не здавайтесь,
Тільки на хороше сподівайтесь,
Смійтесь і радійте на здоров'я!

PS Джерело:

BBC
Британські вчені пояснили, чому людина, яка посміється від душі — забуває про біль.

Під час сміху в організмі виділяються хімічні сполуки, які мають знеболюючими властивостями, кажуть фахівці з Оксфордського університету.

Дослідники випробовували свою теорію про зв'язок сміху і болю на добровольцях.

Волонтерів поділили на дві групи: одній з них протягом 15 хвилин показували гумористичні відео, другий — сюжети, які, на думку дослідників, безумовно можна вважати нудними — наприклад, змагання з гольфу.

Після цього людям на руки поміщали пакети з льодом, щоб перевірити, як їх організм відреагує на невеликий біль.

На свій подив фахівці виявили, що глядачам "нудних" програм виявилося складніше терпіти біль.
Тип сміху теж дуже важливий. Просто усмішки і сміх не викликають ніякого фізіологічного ефекту. Зі завданням справляється тільки справжній регіт.

Професор Робін Данбар з Оксфордського університету, який очолював дослідження, вважає, що завдяки нестримного сміху в організмі людини виділяються ендорфіни — хімічні сполуки, що викликають легку форму ейфорії і зменшують біль.

"Це відбувається, коли наші легені спустошуються. Мова йде про ті моменти, про які ми говоримо "сміявся до сліз". Саме ці коліки і викликають ефект ендорфінів", — пояснив професор.


Рецензии