Чому приваблюе нас лiто?

Чому приваблює нас знову літо? -
 Скупавшись вранці в теплому дощі,
Ліси й сади розвісили  плащі
Блищать, промінням  сонячним  зігріті.
Зелені трави гнуться під вагою
Роси, чи мерехтливих діамантів?
В коронах лілії стоять - інфанти,
Метелик пурхає  у них слугою!
Припудрює пилком атласні сукні
Лелека лелечат літати учить,
Ні суму, ні журби - ніщо не мучить -
Бо  так багато днів ще  незабутніх!
Ось, розштовхавши трави, гриб вилазить -
У капелюсі! Бач, причепурився!
Маленький зайчик в лісі заблудився,
Злякався й тихо плаче від образи...
А вас приваблює  це літо?


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.