Як дитина

"Будь як дитина!"  У Святому Слові
Так чітко й зрозуміло звучить заклик.
Щоб до всьогО в житті були готові,
Щоб не боялись, яким буде "завтра" .

Немов дитина... Як це? Хіба просто?
Спотерігаю за дитям маленьким.
І бачу, як синочок щиро просить
Про щось так мило в татуся і неньки.

Як сяє в цей момент дитячий погляд!
І думаю з тривогою й тугою:
А як я йду з проханнями до Бога?
Так як дитя? Чи з ношею важкою?

І бачу, що інакше... Не так просто
Я йду до Тебе, мій Небесний Татку.
І часто недовіри й смутку сльози
Ти бачиш замість щирої подяки...

Пробач мені. Навчи не хвилюватись
І, як дитина, вірити, любити.
І в Твої руки повністю віддатись.
І під Твоїм покровом свято жити.

Так важко часом побороти страх,
І від обставин наступившу втому.
Та згадую картину: на руках
Несе татусь дитя своє додому.

Ю. Квітко
#як_діти


Рецензии