а на третiй день падав перший снiг...

... а на третій день падав перший сніг -
так невпевнено, так полохливо,
ніби нізвідкіль підійшла зима -
тихим поступом, наче крадучись...

... а на третій день поміж сірих хмар -
чи то промені, чи то блискавки?
призабутих слів незбагненний зміст -
а колись були ж майже рідними...

...а на третій день - що не край, то світ
понавсюдируч відкривалися,
і хоча б кудись - мандрувати б лиш! -
відчайдушно так серце кликало...
2020


Рецензии