Чорапи от мама

Сън – като лъч в света намръщен –
плени ме в своите палати.
Там от небесната си къща
чорапи мама ми изпрати.

Такива, плетени от нея
в студените отвъдни нощи,
та с тях краката си да сгрея,
душата ми да топлят още.

Какви ли не чорапи има
по пъстрите пазари днеска –
камилски и ангорски… Зиме
купуваме си толкоз лесно.

Ала чорапите ти, мамо,
те най са топли – знам отколе.
Защото обичта голяма
с тях побеждава студ и болест.

Ти с пръстите си изтънели
чорапи все плетеш за мене.
И в звездна нощ в иглите бели
за мен гори любов нетленна.

Кълбото земно ти изплете,
навиваш днес небесна прежда.
От бялото си райско цвете
с роса ме къпеш,с вечна нежност.


25.05.2020 г.


Рецензии
Обичта не се купува, а майчината е незаменима, безрезервна и всепощадаща.

Красимир Тенев   07.07.2020 13:43     Заявить о нарушении
Народът толкова ярко го е казал - "майчица, златна сенчица". Докато човек е жив, винаги сеща майчината обич, дори от отвъдното!

Дафинка Станева   10.07.2020 22:47   Заявить о нарушении