Жуваз азият гумир

Заз чизва, такIанда ваз алцурунар,
Хиялмир ,вучиз  гъам  къвезватIа кьилел…
ТуькIуьрмир кIелеяр,  галачтIа пунар-
Руг жеда са юкъуз, амукьдач чилел.
   .               
Тапарар- сухун я далуда гапур,
АцIукьна къужахда   амалдарвилин…
Алцурун -сифте кам, хаинди къачур,
Чинеба  аламат  рикIин дарвилин.
.
 Эгер  рахазватIа чинал тапарар,
Ам жуван алемдай тадиз акъуда,
Садрани кьисметда жедач дапIарар-
Нагьахъвал  чукурна, гьахъди агуда.
 .
…Хуьх  вуна  руьгьдавай  секинвал, акъваз,
Вучиз перишан я, ргазва иви?!
Адет я белкини алцурун  адаз,
Жува жув рекьимир, вуна, Далагьви…

                03.08.2019


Рецензии