Алесь Круткин. Календарь свой нерушимый

Алесь Круткин

Календарь свой нерушимый
Раскроши как сыч кулич,
Воск на шляпу из шиншиллы -
Янычарам паралич.
Как Икар взгляни на солнце -
Вместо свечек там янтарь,
Самурайский меч японца,
Автостоп Париж-Дракарь.
Не смешно и не смеётся:
Календарь сердец не бъется.
Лист бумаги не пророк.
Сотка, двести, триста в гости
Плюс пять дюжин чьей-то злости.
Много лужиц на компосте...
______________

Алесь Круткін

Каляндар свой непарушны
Расцяруш як воспа твар,
Кроплі воска з капялюшу -
Паралюш для янычар.
Як Ікар зірні на Сонца -
Замест свечак там бурштын,
Самурайскі меч японца,
На драккарах аўтаспын.
Але штосці падаецца
Каляндар быў змок ля сэрца.
Ліст паперы не прарок.
Сотка, дзьвесце, трыста ў госці
Плюс пяць дзюжын пяць чагосці.
Пэўна лужын на кампосце...


Рецензии