Чуже

    
Захотілося чужого,
Замість сала, їм бекон,
Посварились навіть з Богом,
Там, де гроші, там закон.
Обіцянки роздавати,
Це тепер уміють всі,
Та державу грабувати,
А брехня у всій красі.

Якщо доларів немає,
До лікарні не ходи,
Морг без грошей не приймає,
Якщо вмер субсидій жди.
Це політика сучасна,
Хоч і сльози не вода,
Якщо захворів невчасно,
Це вже пан твоя біда.

Треба рвати нам кайдани,
Так кобзар казав колись,
Посолили наші рани,
За царя тепер молись.
Влади вже не відібрати,
Грошовита в ній братва,
Краще тихо помирати,
Може й правда не жива.   


Рецензии