Прагнення миру

Око Всесвіту - мудрість символіки,
Його звернення - совість, добро!
У житті на Землі є недоліки...
Та страшніше за все  - людська кров!

Є страждання людей неминучими?
Звідки в них непримирення, злість?
І скарбами для всіх найдорожчими
Вони нехтують. Мало їм сліз?

І повзуть крізь кордони колонами
Без поваги на самобуття...
Ці країни не дружать з законами,
Не буває в таких каяття!

Їх правителі прагнуть захоплення
Територій чужих, шлють солдат...
А народи так  мріють відтворення
Стародавніх традицій та свят...

Наше серце не крайте жадобою,
Вже не буде підлеглих країн!
Ми живемо своєю свободою,
Рух народний повстане з колін!

Хай розквітне Весна над країною,
Щоб не було вже сліз та війни,
Щоб домівка не стала руїною,
Щоб не гинули наші сини!
__________________________________________

   Людство, яке пережило дві світові війни, так і не навчилось вирішувати конфлікти дипломатичним шляхом. Якщо раніше воювали між собою країни за розподіл сфер впливу, то тепер багато локальних конфліктів, в яких приймають участь інші держави, допомагаючи одній із сторін...(Сирія, Лівія, Ізраїль, Палестина іт.д.)
   Якщо подивитись на світову карту війн, то ми побачимо, що в світі останнім часом нараховується до 4-х десятків воєнних конфліктів та війн, одна з яких продовжується в Україні. Наслідки воєнних дій жахають...


Рецензии
Раїса, дуже дякую за Ваш талановитий, такий важливий в цей самий час вірш! Він чудово написан і дуже вірно все підкреслено. Хіба ми звали їх до себе? Це - наша країна, це - наша земля!
З повагою і найкращими побажаннями до Вас!

Нина Хмель   08.11.2021 19:39     Заявить о нарушении
Добрий день, Ніна! Мені дуже приємно отримати Ваш відгук, дякую, що завітали.
Завжди рада Вам.

Раиса Киевская   09.11.2021 16:56   Заявить о нарушении
На это произведение написано 13 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.