Гьиниз тухвана...

ГЬИНИЗ ТУХВАНА?

Рагъ мад акъатзамач, гьахьна цифериз,

Йикъар ухшар хьанва хъуьтIуьн йифериз,

ЧIагъари кьид гузва сефил лифериз,

Чарчар авахьзамач, булах кьурана,

Лагь, вуна зи гьиссер гьиниз тухвана?

.

Къакъатун хьана жал гила эрзиман…

Себебар талгьана, фена эркиван,-

Япара гьатнава а камарин ван…

ЭчIелрай кьунани - михьиз чухвана,

Лагь, вуна зи гьиссер гьиниз тухвана?

.

Вун тушни гъайиди гатфарин шагьвар,

Дуьзенриз гайиди суварин навар,

Ингье, секин яни- шехьзава цавар,

Явашдиз цIаярик кутаз хъухъвана,

Лагь, вуна зи гьиссер гьиниз тухвана?

.

Туна вач рикIе гъам, дагълар кьван чIехи,

Зун анихъ...дердерин кьил жезва рехи…

Фикир мад вакай я: жедатIа эхиз?

Нурарал саврухрин паяр ракъана,

Лагь, вуна зи гьиссер гьиниз тухвана?

Б.А. 2020.


Рецензии