Вершык пiшацца шчыра

Вершык пішацца шчыра,
Адбіваецца ў сэрцы,
Дапаможа мне ліра.
Праўда гэта, паверце!
 
За радочкам радочак,
Маршыруюць "салдаты",
Усё пра родны куточак,
Ён жа – сонцам абняты.
 
Там паветра другое,
Сонца іншае свеціць,
Там пачатак дарогі,
Самай лепшай на свеце.
 
Там жыла я з бацькамі,
Засталася калыска…
Там вясной раўчукамі
Снег сцякаў, як наўмысна.
 
Там мой сын нарадзіўся,
Гадаваўся да года.
Дым над дахам клубіўся –
Прадракаў непагоду.
 
Словы, першыя крокі,
Як і крокі сыночка.
Ды ў школе ўрокі,
У ёй – апошні званочак.
 
Вершык пішацца шчыра,
Успаміны, як ветразь.
Дапаможа мне ліра,
Спадарожнага ветру!


Рецензии