Зямны рай

Боль жыве несціханы,
Сэрцам шчырым пануе –
Усхваліць Целяханы
Ды наведаць планую.
 
Целяханы – радзіма,
Тут адкрыліся вочы…
Былі першымі зімы,
Былі першымі вёсны…
 
Для мяне гэта месца,
Быццам, мёдам абліта.
Там я стала нявестай,
Там красуецца жыта.

I такі лес прыгожы,
Не магу наглядзецца…
Дзень пачнецца пагожы
І туман растрапецца…
 
А ў возеры, быццам,
Уся вадзіца жывая…
Ды з дажджом-навальніцай
Край вакол ажывае…
 
Я прыеду, няйначай,
(У сэрцы – памяці хвалі…),
Перамогу адзначыць,
Што бацькі здабывалі…
 
Гэты боль несціханы
Я нясу ў шчырым сэрцы…
Для мяне Целяханы
На Зямлі – рай, паверце…


Рецензии