Сонет 5. Не потеряй себя в тени

На кожне слово, подих, думку, рух
Завжди знайдеш у себе ж протилежність.
Якщо звільнити невгамовний дух,
Потрапиш дуже швидко у залежність.
Ніколи знать не будеш - чим твою
Наповнить душу кожна мить наступна,
Немає переможців у бою
За те, що невловиме й неприступне.
Немов раптовий спалах на екрані,
Твоя душа крізь дзеркало живе
Проступить силуетом філігранним –
І знову в підземелля запливе,

Де стіни снів невидимі й міцні,
І спробуй, не згуби себе в тіні.

Листопад 1997


Рецензии