Украинська мова

Українська мова

Мово моя мелодійна,
Музико струнно-органна,
Як життєдайна надія,
Линеш у світ бездоганно.

Ти пташенятком пухнастим
Дзвінко розбуджуєш ранок –
Дівчинка з іменем Настя,
Дівчинка з іменем Ганна.

Зоре моя світосяйна,
Ти найдорожча для мене.
Ти дивовижна, звичайна,
Як і мої аргументи:

Сік твоїх вуст росянистих
Самих нужденних напоїть.
Хочу вклонитися низько
Спокою слів й непокою.

Мово бунтарського роду,
Прагнеш до світлої долі.
Скільки було перешкоди,
Ти ж не погасла в неволі.

Ти ж свою білу голівку
Цвітом рясним прикрашала.
Лаври залишила лісу.
Шана тобі … і осанна.


Рецензии
Горжусь тобой! Талантливо, вдохновенно, патриотично, необыкновенно красиво!
С любовью,

Любовь Заморская   25.08.2016 18:13     Заявить о нарушении
Мне радостно слышать твои утончённые слова.
С любовью,

Александр Ткач 3   29.08.2016 16:46   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.