Кривава гра

КРИВАВА ГРА

На шаховій дошці фігури стоять,
Різьблені, тендітні, стрункі.
Навколо стола можновладці сидять,
Розігрують долі людські.

Ось перший гравець збив слоном пішака,
Кривавий лишаючи слід.
Але перевага його нетривка,
Наступний суперника хід.

У відповідь, другий зробив хід конем,
І з дошки злетіла тура.
Земля спалахнула пекельним вогнем,
Клітинка згоріла до тла.

Знов першого хід. Він завзятий гравець.
Азарт в його серці не згас.
Він шанси суперника звів нанівець,
Йому так здавалось в той час.

А той — атакує слоном короля.
Поставив супернику “Шах”.
І знову від обстрілів стогне земля,
Війна сіє хаос та жах.

Триває розвага заможних панів,
Вирує кривавий банкет.
Серця їх байдужі до долі рабів.
Це просто життя пірует.

Крокує по світу кривава війна,
І смерть, її рідна сестра.
На людство чекатиме доля сумна,
Якщо не припиниться гра.

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(травень 2015)


Рецензии